Det kan du få hjælp til

I forbindelse med indflytning, vil der blive lavet en vurdering af dine behov, for at finde ud af hvilken hjælp du skal have tildelt. Hjælpen tildeles med afsæt i Viborg Kommunes kvalitetsstandard og dine individuelle behov. Du kan få hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver, rengøring, sygepleje og træning. Hjælpen revurderes løbende. Ud fra denne vurdering har kontaktpersonen sammen med dig og dine pårørende mulighed for, at lave en døgnrytmeplan og sætte realistiske mål for din pleje.

Kaldeanlæg

Hvis der er behov for kaldeanlæg, skal du visiteres hertil efter samme regler, som udeboende brugere. Det er Visitation - Ældre og Sundhed, der sørger for kaldeanlæg og det kommer til at foregå efter kvalitetsstandard. Det er trådløst kald, hvor du udstyres med et armbånd.

Træning

Du kan få træning i en afgrænset periode, f.eks. for at bevare eller forbedre dine færdigheder eller for at blive genoptrænet efter indlæggelse på hospital. Kommunens ergo- og fysioterapeuter tilrettelægger træningen ud fra dine behov. Træningen kan foregå på et af kommunens træningscentre eller i din bolig. Kommunen kan også tilbyde vederlagsfri fysioterapi, hvis du har en henvisning fra din egen læge.

Mad

Velkommen til Madservice Viborg og et køkken med gamle dyder og friske råvarer. Vi ønsker at vække din appetit ved at tilbyde dig sund og varieret mad af høj kvalitet. Vi mener, at mad og velvære går hånd i hånd. Vi arbejder derfor hele tiden på at tilbyde dig velsmagende oplevelser baseret på stolte køkkentraditioner og god service. Har du individuelle kostbehov, tilbyder vi dig mad, der svarer her til. Det gode måltid handler ikke kun om at vække appetitten. Vores mad er også sammensat, så den passer til dit behov for næringsstoffer, når du bestiller alle måltiderne. Læs mere i pjecen ”Mad hjem til dig”. Vi anbefaler, at du spiser sammen med de andre i din enhed. Det styrker det sociale samvær, og kan bidrage til, at du spiser mere og får den energi, du har brug for. Du og dine gæster er velkomne til at spise i cafeen på Højvangen. Der serveres god og sund hverdagsmad. Du kan købe dagens ret, dessert og forret. Derudover kan vi friste med blandt andet smørrebrød, kaffe og brød. Nogle af måltiderne kan fravælges, f.eks. morgenpakke, hvis du selv kan lave dette. Ændring af din bestilling kan ske til den første i hver måned. Afmelding af mad skal ske senest dagen før kl. 12.

Sidst opdateret: 29.09.2017